MFOI 2024 Road Show

Health & Lifestyle

Health and lifestyle are closely related, as lifestyle choices can have a significant impact on one's overall health and wellbeing. A healthy lifestyle involves making conscious choices to engage in behaviors that promote physical, mental, and emotional health.

  • Black rice : ধান খেতিৰে লাভান্বিত হ’বলৈ আমাৰ কৃষকেও কৰক এই খেতি

    আমাৰ অসমত ক'লা জহা ধানৰ খেতি বহুলোকে কৰে৷ জহা চাউলৰ দৰে এই ক'লা চাউলৰো সুগন্ধ আৰু নিজস্ব স্বাদ আছে৷ এই চাউলৰ বৰণ ক'লা বা বেঙুনীয়া৷ সিদ্ধ হবলৈ আন চাউলতকৈ বেচি সময় লয়৷ সেয়ে সিজোৱাৰ আগতে ৪০৷ ৫০মিনিট সময় পানীত তিয়াই থোৱা ভাল৷ ক'লা চাউলৰ গুণ…

  • How to fight diabetes : নীৰৱ ঘাটক ডায়েব্ৰেটিছৰ বিষয়ে কেইটামান কথা

    ৰোগীয়ে যেতিয়া দেহত এই ৰোগবিধৰ উপস্থিতিৰ উমান পায় তেতিয়া ৰোগবিধ ইতিমধ্যে দেহত পূৰঠ হৈ উঠিছে আৰু ৰোগীৰ ওপৰত উল্লিখিত অংগসমূহৰো ব্যাপক ক্ষতিসাধন কৰিছে। এনে কাৰণতে ডায়েবেটিছ ৰোগক মানুহৰ নীৰৱ ঘাতক বুলি কোৱা হয়। ই এনে এবিধ মাৰাত্মক ৰোগ যে কোনো ঔষধ-পাতিৰ দ্বাৰাই এই ৰোগ সম্পূৰ্ণভাৱে…

  • CHRONIC VENOUS INSUFFICIENCY ৰোগৰ লক্ষণ আৰু সমাধান

    CVI বা Chronic venous insufficiency হ’ল মানুহৰ ভৰিৰ সিৰাৰ লগত জড়িত এবিধ ৰোগ। য’ত এজন লোকৰ ভৰিৰ সিৰা বা vein সমূহৰ ভিতৰত তেজৰ চলাচল বাধাগ্ৰস্ত হয় আৰু ভৰিৰ তলৰ ফালে বা ankle joint ৰ ওচৰত বিষ, ফুলি উঠা, খোজকাঢ়োতে অসুবিধা আদি প্ৰাথমিক লক্ষণসমূহে দেখা দিয়ে।…

  • CVI বা CHRONIC VENOUS INSUFFICIENCY ৰোগৰ লক্ষণ আৰু সমাধান

    CVI বা Chronic venous insufficiency হ’ল মানুহৰ ভৰিৰ সিৰাৰ লগত জড়িত এবিধ ৰোগ। য’ত এজন লোকৰ ভৰিৰ সিৰা বা vein সমূহৰ ভিতৰত তেজৰ চলাচল বাধাগ্ৰস্ত হয় আৰু ভৰিৰ তলৰ ফালে বা ankle joint ৰ ওচৰত বিষ, ফুলি উঠা, খোজকাঢ়োতে অসুবিধা আদি প্ৰাথমিক লক্ষণসমূহে দেখা দিয়ে।…

  • Neck Pain: ডিঙিৰ বিষ বা neck pain হ'লে কেইটামান মনত ৰাখিবলগীয়া কথা

    ডিঙিৰ বিষ নোহোৱা লোক হয়তো বহুত কমেই ওলাব। Arthritis, Spondylosis ৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আন বহুতো Degerative কাৰণৰ বাবে আমাৰ ডিঙিৰ পিছফালে বিষ হ’ব পাৰে । কিন্তু কেতিয়াবা বহুতো সময়ত দেখা যায় যে আমাৰ ডিঙি বিষৰ কাৰণ mechanical ।…

  • Local Summer Drinks: গৰমত গা শীতল কৰি ৰাখিব পৰা থলুৱা ফলৰ চৰবত

    অসমৰ থলুৱা ফলবোৰৰ বিভিন্ন ঔষধী গুণ আছে। কেঁচাই খোৱাৰ উপৰি নানা ধৰণে এই ফলসমূহ খাব পাৰি। বিশেষকৈ গৰম দিনকেইটাত অসমৰ থলুৱা টেঙা ফলসমূহৰ চৰবত বনাই খালে দেহ মন জুৰ পৰি যায়। তেনে কেইবিধমান চৰবত প্ৰস্তুত কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া জানো আহক।…

  • medicinal benefits of cumin : জিৰাৰ ঔষধি গুণ

    প্ৰতিগৰাকী গৃহিনীৰ চিৰ পৰিচিত মচলাবিধ হৈছে জিৰা (Cuminum cyminum)। মাছ, মাংস, পনীৰ, পোলাও, বিৰিয়ানি আদি বিভিন্ন ব্যঞ্জন বনাওঁতে জিৰা অকণমান হ’লেহে যেন ৰান্ধনীৰ মনটো ভাল লাগে। ইয়াৰ মলমলীয়া গোন্ধে ব্যঞ্জনৰ সোৱাদ দুগুণে বঢ়াই তোলে। উত্তৰ ভাৰতত 'জিৰা ৰাইছ' খুবেই জনপ্ৰিয়।…

  • বহাগ বিহুত পৰম্পৰাগতভাৱে চলি অহা ১০১ বিধ শাকৰ ঔষধি গুণ

    অসমীয়াৰ হিয়াৰ আমঠু ৰঙালী বিহুটিত সংপৃক্ত হৈ থকা পৰম্পৰাই আমাৰ সুস্বাস্থ্য গঢ় দিয়াত অৰিহণা যোগাই আহিছে। দোমাহী দিনা বা গৰু বিহুৰ দিনা অসমীয়া লোকে এশ এবিধ বনশাকৰ আগ বুটলি আঞ্জা খোৱা নিয়মটো পৰম্পৰাগতভাৱে চলি আহিছে। মৌমাখিয়ে যিদৰে ৰঙ বিৰঙী বিভিন্ন ফুলৰ পৰা আদি কৰি নানা…

  • পৰম্পৰাগতভাৱে বিহুত খাবলগীয়া ১০১ বিধ শাক আৰু ইয়াৰ গুৰুত্ব

    অসমৰ জাতীয় জীৱনৰ লগত ওতঃপ্রোতঃ ভাৱে জড়িত উৎসৱ–ব’হাগ বিহু। এই বিহুৰ লগতে জড়িত হৈ আছে অলেখ ৰীতি নীতি। এই ৰীতি সমূহৰ ভিতৰত এটা লেখত লবলগীয়া প্রথা হ’ল, সাতশাকী। সাত বিহুৰ যিকোনো এটা দিনত ১০১ ৰ পৰা ১১৫ লৈ বিভিন্ন শাক-পাচলীৰে বিহুৰ দিনা পৰম্পৰাগত ভাৱে এসাজ…

  • Cumin: প্ৰতিগৰাকী গৃহিনীৰ চিৰ পৰিচিত মচলা জিৰাৰ ঔষধি গুণ

    প্ৰতিগৰাকী গৃহিনীৰ চিৰ পৰিচিত মচলাবিধ হৈছে জিৰা (Cuminum cyminum)। মাছ মাংস, পনীৰ, পোলাও, বিৰিয়ানি আদি বিভিন্ন ব্যঞ্জন বনাওঁতে জিৰা অকণমান হলেহে যেন ৰান্ধনীৰ মনটো ভাল লাগে। ইয়াৰ মলমলীয়া গোন্ধে ব্যঞ্জনৰ সোৱাদ দুগুণে বঢ়াই তোলে। উত্তৰ ভাৰতত 'জিৰা ৰাইছ' খুবেই জনপ্ৰিয়। যদিও মছলা স্বাস্থ্যৰ বাবে অপকাৰী…

  • স্বাস্থ্য ৰক্ষা আৰু ঘৰুৱা দিহাত পাকঘৰৰ সাধাৰণ বস্তু

    কিবা অসুখ বিষুখ হলেও যধে মধে বিভিন্ন ঔষধ খাই নিজৰ শৰীৰৰ কেতিয়াবা অপকাৰহে কৰো বুলি কলেও ভুল নহয়। অৱশ্যে ৰোগ চাইহে চিকিৎসা বাৰু! তথাপি সৰু সৰু অসুখ বিষুখ হ'লে আচলতে প্ৰথমতে আমি পাকঘৰৰ সাধাৰণ বস্তুৰে ঘৰুৱা চিকিৎসা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰো। আমি খাই থকা বস্তুবোৰ…

  • পাতবোৰ মাটিত পেলাই থলেই হৈ পৰে গছ! কি এইবিধ বিশেষ গছ?

    পাতৰ পৰাই বংশ বৃদ্ধি হয় বাবে ইয়াক পাতে গজা বুলি কোৱা হয়। ইংৰাজীত ইয়াক ব্ৰয়ফিলাম (Bryophyllum) নামেৰে জনাজাত। এই গছৰ পাত এখিলা পাত মাটিত পেলাই থলেই গছ গজি উঠে। অতি সহজে গজা এইবিধ বনষৌধি সকলোৰে ঘৰত থকা উচিত। এই পাত দুপৰীয়া সময়ত টেঙা হয় বাবে…

  • Alusho Bubar: বতৰৰ উপযোগী তিতা ফুল

    দেহৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা অটুট থাকিলে যিকোনো বেমাৰে আমাক সততে জুৰুলা কৰিব নোৱাৰে। গতিকে এইসময়ত আমি ঋতুজনীত ৰোগ প্ৰতিৰোধৰ বাবে আমাৰ শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা উচিত। ইয়াৰ বাবে এইসময়ত উপলব্ধ বতৰৰ উপযোগী থলুৱা খাদ্যৰ সেৱন অতি উত্তম উপায়। তেনে এবিধ উপযোগী…

  • মহিলা আৰু শিশুৰ পৰিপুষ্টিত সৰু মাছ

    সাধাৰণতে প্ৰসূতি গৰ্ভধাৰণ কৰা দিনৰ পৰা শিশুৰ ২ বছৰ বয়স হোৱা পৰ্যন্ত জীৱনৰ প্ৰথম ১০০০ দিন প্রসূতি তথা শিশুৰ দুয়োৰে স্বাস্থ্য, শৰীৰ বৃদ্ধি আৰু বিকাশৰ বাবে অধিক মূল্যবান। এই সময়খিনিতে প্রসূতিৰ যত্ন, উপযুক্ত সন্তুলিত আহাৰ আৰু বিশ্রামে এক স্বাস্থ্যবান নৱজাতকৰ জন্ম দিয়ে। সেয়েহে গৰ্ভস্থ শিশুৰ…

  • Kidney disease : আপোনাৰ কিডনি ৰোগগ্ৰস্ত হ’লে কেনেকৈ গম পাব!

    এটা সুখী জীৱন-যাপনৰ কাৰণে শৰীৰটো সুস্থ কৰি ৰখাটো অতি দৰকাৰী কথা। যদি শৰীৰৰ কোনো এটা অংগ কিবা ৰোগত আক্ৰান্ত হয় বা অংগটোৱে স্বাভাৱিকভাৱে কাম-কাজ চলাই যাব নোৱাৰে, তেনেহ’লে ব্যক্তিজনে যথেষ্ট যন্ত্ৰণা ভুগিব লগা হয় আৰু জীৱন-যাপন কৰাটো দুৰ্বিষহ হৈ পৰে। সেই কাৰণে জীৱনটো স্বচ্ছন্দে চলাই…

  • Teeth diseases : সৰু ল’ৰা-ছোৱালীৰ দাঁত পোকে খোৱা ৰোগ কিয় হয় জানেনে!

    ধুনীয়াকৈ শাৰী পতি থকা ডালিমৰ গুটিৰ দৰে দাঁতে মানুহৰ মুখমণ্ডলৰ শোভা বর্ধন কৰে। কথা পাতোতে বা হাঁহোতে এই দাঁতবোৰ ওলালে দেখিবলৈ শুৱনি হয়। কিন্তু কেতিয়াবা কিছুমান ক্ষেত্ৰত সমুখৰ দাঁতবোৰৰ মাজত ফাঁক থকা দেখা যায়। এইক্ষেত্ৰত দেখাত অলপ অশুৱনি হয়। ভিতৰ ফালে থকা দাঁতবোৰৰ মাজত ফাঁক…

  • Best Home exercise for Women : নাৰীৰ ব্যায়াম কৰাৰ সময়

    ব্যায়াম কৰিবলৈ সময় নাই বুলি নাৰীয়ে সততে কৈ আহে। কিন্তু প্ৰতিগৰাকী নাৰীয়ে নিজৰ শৰীৰটোৰ ফিটনেছৰ কথা ভবা উচিত। তাৰ বাবে নাৰীয়ে নিজৰ বাবে কিছু সময় উলিয়াবই লাগিব। পুৱা শুই উঠিয়েই এগৰাকী নাৰীয়ে স্বামী, ল’ৰা-ছোৱালীৰ খোৱা-বোৱা তৈয়াৰৰ কামত লাগি যাব লাগে।…

  • আপুনি নজনাকৈয়ে এই অভ্যাস হৈ পৰিব পাৰে কৰ্কট ৰোগৰ কাৰণ

    আপুনি যি খায় সেই খাদ্যই পোনপটীয়াকৈ আপোনাৰ স্বাস্থ্যক প্ৰভাৱিত কৰে। বেয়া জীৱনশৈলী আৰু বেয়া খাদ্যাভ্যাস আপোনাৰ বাবে বহু প্ৰকাৰৰ ৰোগৰ কাৰক হ’ব পাৰে। সেই কাৰণেই বেছিভাগ লোক সময়ত ডায়েবেটিচ, মেদবহুলতা, ৰক্তচাপ আৰু হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ দ্বাৰা অসুবিধাত পৰে।…

  • Lakadong Turmeric: ঔষধী গুণেৰে ভৰপূৰ মেঘালয়ৰ লাকাডং হালধি

    লাকাডং হালধি হৈছে এক প্ৰকাৰৰ হালধি যাৰ খেতি মেঘালয়ৰ পাহাৰত কৰা হয়। ভাৰতীয় কৃষি গৱেষণা পৰিষদৰ (আইচিএআৰ) প্ৰতিবেদন অনুসৰি ইয়াত বজাৰত পোৱা আন হালধিতকৈ ৭% বেছি কাৰকিউমিন থাকে। ই ইয়াৰ উচ্চ কাৰকিউমিন সমলৰ বাবে বিখ্যাত।…

  • এটোপালো তেল নিদিয়াকৈ কেঁচা হালধিৰে ৰান্ধক সুস্বাদু ছাগলীৰ মাংস

    এটোপালো তেল নিদিয়াকৈ কেঁচা হালধিৰে ৰান্ধক সুস্বাদু ছাগলীৰ মাংস…

  • Komal Rice: নৰন্ধাকৈ খাব পৰা অসমৰ যাদুকৰী চাউল- কোমল চাউল

    ভাৰতীয়সকলে বিৰিয়ানি আৰু পোলাও ভাল পায়, আৰু এই ব্যঞ্জনবোৰৰ বিদেশতো জনপ্ৰিয়তা আছে। কিন্তু অসমৰ এবিধ চাউল- যাৰ সীমাহীন সম্ভাৱনীয়তা আছে, সেই চাউল এতিয়াও বিশ্বত নহয়, ভাৰততে অপৰিচিত।…

  • যদি আপুনি ৩০ দিনৰ বাবে চেনী নাখায় তেন্তে কি হ'ব?

    যদি আপুনি ৩০ দিনৰ বাবে চেনী নাখায় তেন্তে কি হ'ব? ইয়াত কোনো সন্দেহ নাই যে আমি ভাৰতীয়সকলৰ চেনী দিয়া চাহ খালেহে ৰাতিপুৱা হয়। চাহ, কুকিজ বা মাফিন যিয়েউ নহওঁক, আমি ৰাতিপুৱা কোনো এটা ৰূপত চেনী খাওঁ। অত্যধিক চেনী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক হ'ব পাৰে।…

  • আপোনাৰ ডায়েটত এইকেইবিধ ফল অন্তৰ্ভুক্ত কৰাটো জৰুৰী, জানক কিয়

    আপেল আৰু কল দুয়োবিধ ফলৰ পুষ্টিকৰ উপাদানসমূহ কিছু বেলেগ বেলেগ। আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে কোনবিধ ফল অধিক উপযোগী জানিবলৈ এই তথ্যসমূহ বিবেচনা কৰক।…

  • এজন ব্যক্তিয়ে দিনে কেইটা কণী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপযোগী?

    কণী স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী আৰু লগতে ই প্ৰ'টিনৰ ভাণ্ডাৰ। সেয়েহে, মুৰ্গীৰ মাংস নোখোৱা লোকসকলেও কণী খাবলৈ ভাল পায়। কিন্তু কণীৰ বিষয়েও বিশ্বাস কৰা হয় যে কণী বেছিকৈ খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ বৃদ্ধি হয়। সেই কাৰণে, কিছুমান লোকে কণীৰ বগা অংশ খায়। একে সময়তে,…

  • বাজৰাৰে তৈয়াৰী এইবিধ সুস্বাদু ব্যঞ্জন খাই চাবচোন

    বাজৰা হৈছে এক মোটা শস্য। ৰাজস্থান, গুজৰাট, হাৰিয়ানা, পঞ্জাৱ, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু মহাৰাষ্ট্ৰৰ দৰে গৰম ঠাইত বাজৰাৰ খেতি কৰা হয়। বাজৰাত বহুতো ভিটামিন আৰু খনিজ দ্ৰব্য থাকে, যি আমাক স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰখাত সহায় কৰে। আপুনি নিশ্চয় চাউলৰ খিচিৰি খাইছে, কিন্তু আপুনি কেতিয়াবা বাজৰাৰ খিচিৰি খাইছে…

  • Hot Water Benefit: গৰম পানীৰ উপকাৰিতা কিমান! আপুনি জানেনে!

    যদি আপুনি ছালৰ সমস্যাত ভুগি আছে আৰু আপোনাৰ ছালৰ বৰণ আৰু উজ্জলতা নাইকিয়া হৈ গৈছে , তেন্তে নিয়মিত গৰম পানী খোৱা অভ্যাস কৰক । ছালৰ উজ্জলতা বৃদ্ধি পাব আৰু খৰ খজুৱতি আদিৰ নিচিনা সমস্যাৰ পৰাও পৰিত্ৰাণ পাব ।…

  • ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে নিয়মীয়াকৈ খাওক তিতা কেৰেলা

    আপুনি কেৰেলা কা চোখা খায়নে? সোৱাদ তিতা হ’লেও ই এক উপকাৰী খাদ্য। কেৰেলাত বেঙেনা আৰু আলুতকৈ বেছি উপকাৰী গুণ আছে। তিতা কেৰেলাৰ সোৱাদ তিতা হ’লেও ইয়াৰ বেক্টেৰিয়া-বিৰোধী গুণাগুণ আছে।…

  • আপুনি সদায় মুখ মেলি শোৱে নেকি? কথাটো মন কৰক, ই ৰোগৰ লক্ষণ হ’ব পাৰে

    আপুনি নিশা সদায় মুখ মেলি শোৱে নেকি? যদিহে প্ৰায়ে আপুনি এইদৰে শোৱে তেন্তে কথাটো মন কৰক। ই স্লিপ এপনিয়াৰ লক্ষণ হ’ব পাৰে। শ্লিপ এপনিয়া হ’লে টোপনিৰ সময়ত হঠাতে উশাহ বন্ধ হৈ যায়। এইটো প্ৰায়ে শৰীৰত ব্লকেজ বা কনজেচনৰ বাবে হয়। কিন্তু, এই সমস্যা নথকা বহুলোকেও…

  • চুলি লহপহীয়া কৰিবলৈ এনেদৰে প্ৰয়োগ কৰক মধুৰীআমৰ পাত

    আপুনি জানে যে মধুৰিআম ভিটামিন চিৰ এক সমৃদ্ধ উৎস আৰু ই আপোনাৰ আহাৰত অত্যাৱশ্যকীয়? কিন্তু সৌন্দৰ্য ৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত মধুৰিআম পাত অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। কাৰণ ই বলিৰেখাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে আৰু ছালৰ সৌন্দৰ্য বজাই ৰাখে। মুখত মধুৰিআম পাত লগালে ব্রণৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰে। আৰু আপুনি জানেনে…

  • মাৰুৱা ধানৰপৰা প্ৰস্তুত কৰক ভোগালীৰ স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্যসম্ভাৰ

    বৰ্তমান মোটা শস্যসমূহ যথেষ্ট চৰ্চাত আছে। মাৰুৱা ধানো মোটা শস্য শ্ৰেণীৰ অন্তৰ্গত। মাৰুৱাৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা কিছু খাদ্য স্বাস্থ্যৰ বাবে উপযোগী। মাৰুৱা ধান ভাৰতৰ বেছিভাগ ঠাইতে কৰা হয়। উত্তৰাখণ্ড আৰু পাহাৰীয়া অঞ্চলসমূত এই শস্যক ৰাগী বুলি কোৱা হয়। এই অঞ্চলসমূহত মাৰুৱা ধানৰ আটাৰে ৰুটী তৈয়াৰ…

  • ঠাণ্ডা দিনত আপোনাৰো হয় নেকি গাৰ বিষ?

    শীতৰ প্ৰকোপ বঢ়াৰ লগে লগে আমাৰ শৰীৰৰ ৰক্তসঞ্চালণ প্ৰক্ৰিয়া ধীৰ হয়। গাৰপৰা অধিক তাপ ওলাই যোৱাত বাধা প্ৰদান কৰিবৰ বাবে ছাল, হাত, ভৰি আদি অংগলৈ তেজ চলাচলৰ পৰিমাণ কমি যায়। ফলস্বৰূপে হাত আৰু ভৰিৰ মাংসপেশী আৰু গাঁঠিসমূহ কম অক্সিজেনৰ পৰিৱেশ এটাৰ মুখামুখী হয়- যিয়ে সেই…

  • ফুল আৰু বাগিচাৰ সৈতে সময় কটোৱাসকলৰ ভালে থাকে মানসিক স্বাস্থ্য

    যিসকলে গছ আৰু উদ্ভিদৰ মাজত থাকি ভাল পায় বা যিসকলে তেওঁলোকৰ ঘৰৰ বাগিচাত বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ উদ্ভিদ ৰোপণ কৰে আৰু সেইবোৰৰ যত্ন লয়, তেওঁলোকৰ বাবে সেই বাগিচাতকৈ ভাল ঠাই থাকিব নোৱাৰে। বাগিচা কৰা মানুহে ফুল আৰু পাতৰ যত্ন লৈ কেৱল সুখে অনুভৱ নকৰে, তেওঁলোকে সেই সময়খিনিত…

  • এজোপা আপেল গছে বনাই দিব কোটিপতি! এটাৰ দাম ৬০০ টকা!

    আপুনি কেতিয়াবা এটা ক'লা আপেলৰ বিষয়ে শুনিছে নেকি? যদিহে শুনা নাই তেন্তে আপুনি জানি আচৰিত হ’ব যে ৰঙা আৰু সেউজীয়া আপেলৰ উপৰি এবিধ ক'লা ৰঙৰ আপেলো আছে। ইয়াক ব্লেক ডায়েমণ্ড আপেল বুলি কোৱা হয়।…

  • Finger Millet, মৰুৱা ধান বা ৰাগীৰ বিবিধ ব্যঞ্জন আৰু ইয়াৰ উপকাৰিতা

    মৰুৱা ধান দেখাত প্ৰায় সৰিয়হৰ দৰে। ইয়াক ৰাগি বুলিও কোৱা হয়। চাউল, ঘেঁহু আদিৰ দৰে ই এবিধ শস্য যাৰ বহু গুণাগুণ আছে। মৰুৱাধান ইথিয়’পিয়াৰ উচ্চ অঞ্চলৰপৰা অহা বুলি জনা যায়। ভাৰতলৈ প্ৰায় চাৰি হাজাৰ বছৰৰ পূৰ্বে ৰাগী বা মৰুৱাধানৰ সঁচ অনা হৈছিল। ভাৰতৰ কৰ্ণাটক, তামিলনাডু,…

  • জৈৱিক উপাদানেৰে প্ৰস্তুত কৰা সৌন্দৰ্য চৰ্চাৰ সৈমগ্ৰীৰ লাভালাভসমূহ

    বিগত কেইবছৰমানৰপৰা, বিশেষকৈ মহামাৰী আৰম্ভ হোৱাৰ পিছৰেপৰা অধিক সংখ্যক লোক জৈৱিক আৰু প্ৰাকৃতিক সামগ্ৰী ব্যৱহাৰৰ দিশত আগবাঢ়িছে। এতিয়া আমি কি খাই আছো, ইয়াৰ দ্বাৰা আমাৰ কেনে উপকাৰ হ’ব আৰু আমি খোৱা খাদ্যৰ কি কি অসুবিধা আছে সেই বিষয়ে অধিক সজাগ আৰু সচেতন হৈ পৰিছো। কেৱল…

  • অৱশেষত গৱেষকেও কৈ দিলে- ‘ঠাণ্ডা দিনত দৈনিক গা ধোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই!’

    শেহতীয়া গৱেষণাত প্ৰকাশ পোৱা অনুসৰি শীতকালত দৈনিক গা ধোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে। যিসকল লোকে শীতকালত দৈনিক গা ধুই থাকিবলৈ বেয়া পায়, তেওঁলোকৰ বাবে এইটো নিশ্চয় এটা ভাল খবৰ। শীতকালত দৈনিক গা ধোৱাৰ কু-ফল কি কি জানি লওক-…

  • টোপনি কিয় কম হয়? নিশা ভালদৰে শুব নোৱাৰিলে কি কৰিব?

    সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে টোপনি অতি প্ৰয়োজনীয়। নিশা ভালকৈ শুলে গা-মন দুয়োটাই সজীৱ হৈ থাকে। পিছে সকলো লোকৰে টোপনি একে নহয়। কোনোবাই শোৱাৰ পাছত কাণৰ কাষত ঢোল বজাই থাকিলেও গম নাপায়। আনহাতে কোনোবাই আকৌ টোপনিৰ অভাৱত গোটেই নিশা শোৱাপাটীত চাটিফুটি কৰি কটাব লাগে।…

  • বজাৰত ভৰি পৰিছে Veg Meat: কি এই নিৰামিষ মাংসৰ ৰহস্য!

    উদ্ভিদ-আধাৰিত মাংস হৈছে উদ্ভিদৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা এক নিৰামিষ খাদ্য যাক মাংসৰ উপাদানসূহ অনুকৰণ কৰি উদ্ভদজাত সামগ্ৰীৰপৰা তৈয়াৰ কৰা হয়। উদ্ভিদৰ সহায়ত প্ৰস্তুত কৰা হয় বাবে সেইবোৰক উদ্ভিদ-আধাৰিত মাংস (plant based meat) বুলি কোৱা হয়।…

  • ঠাণ্ডা দিনত গা গৰম কৰি ৰাখিবলৈ আপুনি কি কৰে?

    ঠাণ্ডা দিনত গা গৰম কৰি ৰাখিবলৈ আপুনি কি কৰে? ঠাণ্ডা বতৰ আহিলে চৰ্দি, কাহ, ডিঙিৰ বিষ, শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সমস্যাও লগতে আহে। শীতকালৰ শুকান বতাহে আপোনাৰ শৰীৰৰ বাবে ৰোগৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ অধিক প্ৰত্যাহ্বান সৃষ্টি কৰে। গতিকে ঠাণ্ডা মাহকেইটাত আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ অতিৰিক্ত যত্ন লোৱাৰ প্ৰয়োজন।…

  • গৰুৰ গাখীৰত আছে সোণ! গাখীৰৰ এই গুণাগুণ জানি আচৰিত হ’ব

    গৰুৰ গাখীৰ হৈছে গুণাগুণৰ এক ভঁৰাল, এই গাখীৰৰ দ্বাৰা বহুতো ৰোগৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰিব পাৰি। যাৰ ফলত ভাৰতৰ লোকসকলৰ গৰুৰ প্ৰতি অপৰিসীম স্নেহ, শ্ৰদ্ধা আৰু মৰম আছে। আজি আমি গৰুৰ গাখীৰৰ এনে কিছুমান গুণাগুণৰ কথা ক’বলৈ ওলাইছোঁ যি হয়তো আপুনি কেতিয়াও শুনাই নাছিলো। লগতে গৰুৰ…

  • ঠাণ্ডা দিনত দৈ খালে কি হয় জানেনে?

    দৈ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। দৈত থকা বেক্টেৰিয়া স্বাস্থ্যজনিত ৰোগৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত কাৰ্যকৰী। দৈ খালে আমাৰ শৰীৰে সকাহ পায়। ভাৰতত বহুতো ব্যঞ্জন দৈৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয় আৰু হিন্দু বিশ্বাস অনুসৰি যিকোনো শুভ কামৰ আগতে দৈ-চেনী খোৱাটো শুভ বুলি গণ্য কৰা হয়। কিন্তু…

  • Radish: শীতকালত সকলোৰে পৰিচিত এবিধ জনপ্ৰিয় পাচলি ‘মূলা’

    শীতকালত মূলা হৈছে প্ৰতিজন মানুহৰ আটাইতকৈ পৰিচিত পাচলি। শীতকালীন বজাৰত, বিভিন্ন ৰঙৰ পাচলিৰ সৈতে, বজাৰখন বগা মূলাত আৱৰি থাকে। কিন্তু এনে বহুতো লোক আছে যিয়ে মূলা দেখি নাক কুঞ্চিত কৰে, আনহাতে বহুতে কয় যে মূলা খালে বায়ুৰ সমস্যাত ভুগে। কিন্তু শীতকালত, মূলা হৈছে এক পাচলি…

  • Common Leucas : দ্ৰোণ শাক আমি কিয় খাব লাগে ?

    খেতিপথাৰ বা বাগিচাত হোৱা অবাঞ্চিত বা ক্ষতিকাৰক লতা-বনক ইংৰাজীত Weed (অপতৃণ) বোলে। জিলমিল শাকৰ দৰে দ্ৰোণো একে শ্ৰেণীতে পৰে৷ দ্ৰোণৰ বিষয়ে অভিধানত লিখিছে – ‘ দ্ৰোণ এবিধ সৰু বনৌষধি উদ্ভিদ ৷ ইয়াত সৰু সৰু ফুল ফুলে৷ মানুহে পেটৰ অসুখত ইয়াক পাতত দি পিটিকি খায় ৷…

  • Back Pain: কঁকাল বিষৰ বাবে ভাল চিকিৎসা

    কঁকালৰ বিষ এটা যন্ত্ৰণাদায়ক সমস্যা। কঁকালৰ বিষ ৰাজহাড়ৰ, নাৰ্ভ আৰু মাংসপেশীৰ সমস্যাৰ বাবে হ'ব পাৰে। এই ৰোগ পুৰুষৰ তুলনাত মহিলাৰ বেছিকৈ হয়। কাৰণ মহিলাসকলে দিনটোৰ বেছি সময় সমুখৰ পিনে হাওলি, চাপৰি বিভিন্ন কাম কৰিব লগা হয়। দেহত কেলছিয়াম আৰু ভিটামিন-ডি কমি যোৱা, মাংসপেশীৰ সংকোচন, নাৰ্ভৰ…

  • Marigold: বনৌষধি হিচাপে নাৰ্জী ফুলৰ ব্যৱহাৰ!!

    নাৰ্জিফুল বা মেৰিগোল্ড বা গেন্দা ফুল সকলোৰে পৰিচিত ফুল। ঘৰৰ ফুলনী, পার্ক, বাগিচা আদি শুৱনি কৰা নাৰ্জিফুলৰ মনোমোহা সৌন্দৰ্য্যই সকলোকে মুগ্ধ কৰে। প্ৰধানকৈ শীত আৰু বসন্ত ঋতুত ফুলা নাৰ্জিফুলৰ উজ্জ্বল হালধীয়া, কমলা আদি বিভিন্ন ৰঙ ইয়াৰ মূল আকৰ্ষণ।…

  • আপোনাৰো গোৰোহা ফাঁটে নেকি! তেতিয়াহ’লে এই লেখাটো পঢ়ক আৰু সমিধান পাওঁক

    শীতকালত সন্মুখীন হোৱা এটা প্ৰধান সমস্যা হৈছে গোৰোহা ফঁটা। গোৰোহা ফঁটাটো কষ্টদায়ক লগতে পৰিস্থিতি সাপেক্ষে অস্বস্তিদায়ক আৰু ই কেতিয়াবা আত্মসন্মানতো আঘাত হানে।…

  • Roselle: অনেক ঔষধি গুণেৰে ভৰপূৰ টেঙামৰা শাক

    মিঠা, টেঙা, নিমখীয়া, তিতা, জ্বলা, কেঁহা আদি ছটা ৰস প্ৰধানকৈ আমাৰ খাদ্যত পোৱা যায়। এই ছটা ৰসৰ সোৱাদ আমাৰ জিভাখনে অনুভৱ কৰে। কোনোবাই মিঠা ভাল পায়, কোনোবাই টেঙা ভাল পায় বা কোনোবাই হয়তো তিতাও ভাল পায়। তদুপৰি আমি ঋতু অনুসৰিও বিভিন্ন ঋতুত এই ছটা ৰস…

  • ৰবাব টেঙাৰ জুতি আৰু স্বাস্থ্যত ইয়াৰ উপকাৰিতা

    সুস্বাদু টেঙা-মিঠা ৰসেৰে ভৰপূৰ ৰবাব টেঙাৰ সোৱাদ প্ৰতিজন অসমীয়াৰে প্ৰিয়। কাতিমহীয়া পথাৰত বহি লগে-ভাগে ৰবাব টেঙাৰ জুতি লোৱাটো গ্ৰাম্য জীৱনৰ পৰম্পৰাৰ দৰেই। অতি সহজতে হোৱা ৰবাব টেঙাৰ গছ অসমীয়া মানুহৰ ঘৰে ঘৰে পোৱা যায়। কিন্তু নিমখ জলকীয়া সানি কলপাতত লৈ সমূহীয়াকৈ ৰবাব খোৱাৰ আমেজ খাওঁতাইহে…

  • Fridge : এই বস্তুবোৰ কেতিয়াও ফ্ৰিজত নাৰাখিব

    খাদ্যবস্তু বেয়া হৈ নাযাবলৈ ৰেফ্ৰিজাৰেটত ৰখা হয়। কিন্তু কেতবোৰ খাদ্যসামগ্ৰী ৰেফ্ৰিজাৰেটত ৰাখিলে ইয়াৰ প্ৰকৃত গুণাগুণ নাইকীয়া হৈ যায়। আৰু কেতিয়াবা ই স্বাস্থ্যৰ বাবেও ক্ষতিকাৰক হৈ উঠে। কিন্তু বহুলোকে অজ্ঞাতে এই খাদ্যসামগ্ৰীসমূহ ৰাখে।…

  • গুটখা এৰাৰ ১০ টা কাৰণ

    গুটখাৰ বিষয়ে প্ৰায় সকলো মানুহেই কম-বেছি পৰিমাণে জানে যদিও ল’ৰাৰ পৰা বৃদ্ধলৈকে পুৰুষ-মহিলা বহুতেই গুটখা খোৱা দেখা যায়।গুটখাৰ নিচাৰ কবলত তেওঁলোক এনেধৰণেৰে আসক্ত যে সকলোবোৰ কথা জনা সত্ত্বেও এই বস্তুটোৰ পৰা নিজকে আঁতৰাই ৰাখিব নোৱাৰে।গুটখাই শৰীৰত কৰিব পৰা ক্ষতিবোৰ এনেধৰণৰ-…

Latest feeds

More News

CopyRight - 2024 Krishi Jagran Media Group. All Rights Reserved.